Logo

Instagram Facebook Instagram

Instagram

Bezienswaardigheden België

België kent erg veel bezienswaardigheden en is beroemd bij het Nederlandse volk om naar toe te gaan. Vooral de steden Brugge Gent en Antwerpen zijn beroemd bij de Nederlanders. Maar ook gebieden zoals de Ardennen zijn erg in trek. Waar je lekker kunt fietsen en survivallen

Manneke pis

Dit is een standbeeld dat in het centrum van Brussel staat en stelt een jongetje voor dat plast. Het beeld is 58 cm groot en staat op de hoek van de Stoof en Eikstraat niet ver van de grote markt. Dit beeld is uitgegroeid tot een van de beroemdste beelden van de stad en is bovendien zelfs het symbool van Brussel. Er stond in 1388 al een beeld in deze straat maar vanaf 1452 heeft dit beeld de naam manneke pis.

De grote markt

Dit is een plein in Brussel en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van toeristen in Brussel. Op dit plein zijn veel oude gebouwen uit de middeleeuwen te zien. En er spelen verschillende straat artiesten op dit plein.

Sint Baafskathedraal

Is een titelwerk in de Oost Vlaamse stad Gent de kathedraal was vroeger een plaatselijke kerk gebouw in 942 werd het door de bisschop van Doornik. In 1539 werd de kerk een collegiale kerk en kreeg het de naam de baafskathedraal. In de zomer van 2005 is er begonnen met een restauratie die in 8 fases gaat en ongeveer zo’n 15 jaar moet duren en moet ongeveer 25 miljoen euro gekost hebben de restauratie was vooral voor het instandhouding van de kerk.

Atomium

Het Atomium is een monument in België het is gevestigd in het Heizelpark in Brussel. Het is een stalen bouwwerk dat bestaat uit 9 bollen met elk een diameter van 18. De bollen vormen een kubus ruimtelijke kristal figuur. Het monument is ontworpen door ingenieur Andre Waterkeyn. Het monument is gemaakt van roestvrij staal. Vijf van de negen bollen zijn beschikbaar voor publiek.

bezienswaardigheden belgie

Zwin

Het zwin is van oorsprong de lijn die Brussel met de Noordzee verbond. Door verzanding werd Brussel onbereikbaar en moesten er voorhavens aangelegd worden. Het is een gebied met veel schorren duinen en stranden verder is het een bekende vindplaats van 40 miljoen jaar oude haaientanden. Verder is het ook een natuurpark waar veel wilde dieren leven.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy