Bezienswaardigheden België

Bezienswaardigheden België

B elgië kent erg veel bezienswaardigheden en is beroemd bij het Nederlandse volk om naar toe te gaan. Vooral de steden Brugge Gent en Antwerpen zijn beroemd bij de Nederlanders. Maar ook gebieden zoals de Ardennen zijn erg in trek. Waar je lekker kunt fietsen en survivallen

Manneke pis
Dit is een standbeeld dat in het centrum van Brussel staat en stelt een jongentje voor dat plast. Het beeld is 58cm groot en staat op de hoek van de Stoof en Eikstraat niet ver van de grote markt. Dit beeld is uitgegroeid tot een van de beroemdste beelden van de stad en is bovendien zelfs het symbool van Brussel. Er stond in 1388 al een beeld in deze straat maar vanaf 1452 heeft dit beeld de naam manneke pis.

De grote markt
Dit is een plein in Brussel en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van toeristen in Brussel. Op dit plein zijn veel oude gebouwen uit de middeleeuwen te zien. En er spelen verschillende straat artiesten op dit plein.

Sint Baafkathedraal
Is een titelkerk in de Oost Vlaamse stad Gent de kathedraal was vroeger een plaatselijke kerk gebouw in 942 werd het door de bisschop van Doornik. In 1539 werd de kerk een colegiale kerk en kreeg het de naam de baafkathedraal. In de zomer van 2005 is er begonnen met een restauratie die in 8 fases gaat en ongeveer zo’n 15 jaar moet duren en moet ongeveer 25 miljoen euro gekost hebben de restauratie was vooral voor het in stand houding van de kerk.

Atomium
Het Atomium is een monument in België het is gevestigd in het Heizelpark in Brussel. Het is een stalen bouwwerk dat bestaat uit 9 bollen met elk een diameter van 18. De bollen vormen een kubus ruimtelijke kristaal figuur. Het monument is ontworpen door ingenieur Andre Waterkeyn. Het monument is gemaakt van roestvrij staal. 5 van de 9 bollen zijn beschikbaar voor publiek.

Circuit spa francorchamps
Spa francorchamps is een race circuit in de provincie luik in België. Het circuit word door veel racers als mooiste circuit van de wereld beschouwd het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een oud mooi en authentiek circuit dat midden in een mooi landschap ligt. Op dit circuit worden grote races gehouden zoals de Formule 1 GP2 series en de formule 3. De eerste wedstrijd voor motoren werd georganiseerd in 1921 de eerste autorace was er in 1922 en in 1924 een jaar na le man werd de eerste 24 uur race gehouden. Vanaf 1950 werd er jaarlijks de formule 1 gehouden na enkele doden ongevallen werd er uit protest van de racers in 1960 van 1969 tot 1979 is de formule 1 een tijd weg geweest totdat het circuit opnieuw verbouwd werd.

Zwin
De zwin is van oorsprong de lijn die Brussel met de Noordzee verbond. Door verzanding werd Brussel onbereikbaar en moesten er voorhavens aangelegd worden. Het is een gebied met veel schorren duinen en stranden verder is het een bekende vindplaats van 40 miljoen jaar oude haaientanden. Verder is het ook een natuurpark waar veel wilde dieren leven.

Terug naar boven